Bygglovsritning, Kontrollansvarig PBL & besiktningsman  -  Vi hjälper dig!

Vi hjälper dig från din idé till verklighet. Vi gör bygglovsritningar och hjälper dig söka bygglov. Behöver du kontrollansvarig så är vi certifierad Kontrollansvarig och arbetar i hela Mälardalen; Stockholm, Uppsala, Enköping och Västerås. 

Vi hjälper dig även med din energiberäkning och husbesiktning.

Kontakta oss idag!

Skicka din prisfrågan till oss eller ring oss direkt: 018 - 13 21 00

Vi hjälper er från början till slut
för ett lyckat resultat.

Tips & Råd - för ett lyckat byggprojekt!

Att bygga hus drömmer de flesta om någon gång i livet, men endast ett fåtal tar det till en verklighet.
För att lyckas med sitt byggprojekt så att huset blir på det sätt man drömt om krävs en hel del planering, erfarenhet och tekniskt kunnande. 

Att bygga hus ska vara kul - men många tröttnar redan när det är dags att ansöka om bygglov. Bygglovsprocessen är en krånglig och ofta långdragen process som kan innebära många frågor och krav från byggnadsnämnden - för en ovan husbyggare stannar resan ofta här.

Se till att förverkliga din dröm med rätt förutsättningar, då blir det kul hela vägen!
Vi hjälper dig att undvika fallgroparna och stöttar dig genom hela bygget, från idé till dess att du för första gången kan dricka ditt morgonkaffe vid frukostbordet. 


Kontakta oss idag och berätta om dina drömmar!

Låt er dröm komma ner på papperet. Vi ritar upp ert hus i 3D så ni får en bra känsla av hur huset kommer att se ut och upplevas redan innan ni byggt det. Läs mer HÄR.

Utifrån skisser och idéer hjälper vi er att ta fram kompletta bygglovsritningar. Vi har så klart koll på vilka regler som gäller och ger tips och råd på vägen för att huset ska vara praktiskt och välplanerat. Vi ritar efter din idé! 
Läs mer HÄR.

Byggnadsnämnden har enligt Plan- och Bygglagen 10 veckor på sig att handlägga ett bygglovsärende. Många gånger tar det längre tid än så p.g.a. att bygglovsansökan inte kommit in komplett. Vi hjälper er från idé till en komplett bygglovsansökan för att spara onödig tid på handläggningen. Vi håller den ofta krångliga och byråkratiska kontakten med byggnadsnämnden åt er fram till färdigt bygglov.
Läs mer HÄR.

Vid alla bygglov behövs en kontrollansvarig. Oavsett vem ni anlitar, se till att personen är kunnig inom de lagar och regler som finns att förhålla sig till. 
Vi är certifierade Kontrollansvariga och har mångårig erfarenhet från byggbranschen.  Läs mer HÄR.

Hur ska ni avtala med byggföretaget? 
Vilket avtal ska användas och vad innebär det med en totalentreprenad? Hur fungerar konsumenttjänstlagen?
Vi kan hjälpa er med alla era frågor!
Läs mer HÄR.

Innan ni flyttar in i ert nya hus är det dags för slutbesiktning. Det innebär att en oberoende besiktningsman besiktar huset tillsammans med er som beställare och byggföretaget. Innan ni flyttar in  måste ni även ha ett slutsamråd med byggnadsnämnden och Kontrollansvarig. Det är först efter slutsamrådet och uppvisande av ifylld kontrollplan som byggnadsnämnden utfärdar ett slutbesked. När ni fått slutbeskedet får ni ta byggnaden i bruk.
Läs mer Här.

Nu är det äntligen dags att flytta in i ert drömhus!
Eftersom slutbesiktningen är gjord kan ni nu inte längre kräva att byggföretaget ska laga och reparera eventuella skador i tapeter och på parkett- och klinkergolv. Var försiktiga och täck golven när ni bär och flyttar möbler. Läs mer HÄR.

I samband med slutbesiktning övergår ansvaret för huset från byggföretaget till byggherren (alltså till er). Enligt konsumenttjänstlagen har ni 2 års garanti på huset. Byggföretaget har sedan ytterligare 8 års ansvarstid för eventuella fel som kan uppstå som beror på utförandefel.
Läs mer HÄR.

hitta kontrollansvarig. certifierad kontrollansvarig, kontrollansvarig pbl, kontrollansvarig bygglov, kontrollansvarig bygga hus, kontrollansvarig pbl, kontrollansvarig bygglov, certifierad kontrollansvarig, kontrollansvarig bygglov, kontrollansvarig

Vi är ett tjänsteföretag som utför byggkonsulttjänster i form av arkitektuppdrag, bygglovsritningar, Kontrollansvarig PBL (KA), projektledning samt besiktning och skadeutredning åt försäkringsbolag. Vi arbetar åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och försäkringsbolag och leverar alltid hög kvalitet och har många nöjda kunder.